Na šoli Elisaveta Bagriana

Dan smo preživeli v Slivnu, na OŠ “Elisaveta Bagriana”.

Zjutraj smo prisluhnili predstavitvam aktivnosti, ki potekajo na posamezni šoli za dvig pripadnosti šolski skupnosti. Učenci in učitelji iste šole smo v skupinah zbrali ideje, se pogovarjali o možnosti izvedbe in pripravili osnutek načrta aktivnosti,  ki jih bomo izvedli v naslednjem šolskem letu. Ob povratku na šolo nas čaka še veliko dela.
V mali telovadnici so nam učenci zaplesali nekaj tradicionalnih bolgarskih plesov in zapeli pesem o Bolgariji.
Učenci smo nato odšli k pouku, učitelji pa na obisk v 1. in 2. razred. Ponovno smo se zbrali v šolski telovadnici. Z učenci Španci smo sestavili ekipo in tekmovali v štafetnih igrah. Šlo nam je kar dobro.
Nadaljujemo pri pouku. Učitelji smo se na občini srečali z vodjo šolskega resorja, s katero smo predebatirali o problematiki migrantov in šolskega osipa. Zanimala se je tudi za podrobnosti in razlike med državami – podarili smo ji knjigo o lepotah Slovenije.
V popoldanskih urah smo se učenci in učitelji ponovno srečali na šoli in opravili skupno refleksijo. Postavili smo se v krog. Vsak je na kratko povedal občutke tega tedna in izvedel gib, ki smo ga vsi ponovili. Zaploskali smo si. Za uspešno izveden teden smo prejeli potrdila in se še zadnjič skupaj fotografirali. Jutri pa v Sofijo. Slovenija, prihajamo!
Pogumni