Torek v Bolgariji

Torek, 17. 4. 2018

Na naši partnerski šoli v Bolgariji začnejo pouk ob 8.00.

Ob vstopu v šolo smo zagledali veliko in barvito avlo, ki jo krasi posebna poslikava. Pričakal nas je učitelj likovnega pouka, ki je hkrati avtor te umetnine in nam razloži njen nastanek.

Učitelji smo pri uri matematike spoznavali in dokazovali lastnosti paralelograma, učenci pa so z vrstniki sodelovali pri uri športa, glasbe in matematike. V bolgarščini težko razumljivo, vseeno zanimivo. Zanimivo je tudi to, da imajo drugačno abecedo kot mi – v projekt sta vključena razreda 5. b in 5. v.
Na predstavitvi ovitkov za mape “Več kot spričevalo” so se nam predstavili bolgarski učenci, z občudovanjem smo prisluhnili talentiranemu učencu – pevcu. Učence smo razveselili z našo sladko Gorenjko. Po kosilu so se naši učenci zelo izkazali. Po predstavitvah Bolgarije in španske  šole sta Miha in David predstavila Slovenijo, Maša in Tam Novo Gorico, Julija in Dijana pa našo šolo, na kar so se pripravljali že pred potovanjem. Julija in Dijana sta vrstnikom razdelili zgibanke z informacijami o Sloveniji in kratkim angleško-slovenskim slovarjem. Partnerjem smo predstavili v angleščino prevedeno himno, ki pa čaka še na uglasbitev.

Sledil je ogled zgodovinskega muzeja in tradicionalne hiše z vso opremo in oblačili iz 19. stoletja.
Uradni del dneva se je s tem zaključil. Učenci so nadaljevali z družinami.
Pogumni