Mednarodno usposabljanje

Gradimo III. del programa Več kot spričevalo

V letošnjem šolskem letu bomo pripravili še 3. del Vodiča za učitelje z naslovom »Jaz in Družba«. Le-ta zajema delavnice o metodah reševanja konfliktov in izražanju neprijetnih čustev. V namen priprave smo na naši šoli od 24. do 26. oktobra 2019 gostili sodelavce partnerskih šol (OŠ Elisaveta Bagriana, Sliven iz Bolgarije in Colegio Villa Fatima, Burriana iz Španije).

V sredo zjutraj so goste sprejeli učenci naše šole s kratkim kulturnim programom – petošolci so zapeli dobrodošlico v angleščini in zaplesali v ritmu slovenske pesmi, devetošolci – predstavniki šolskega parlamenta so gostom izrazili dobrodošlico z nagovorom in poklonom ročno izdelane vrtnice – simbola našega mesta Nove Gorice. Program so obogatili še mladi glasbeniki in plesalke.

Po nagovoru ravnatelja Janeza Kobeta je koordinatorica projekta Suzana Harej predstavila glavne aktivnosti, ki jih bo potrebno opraviti v tem šolskem letu; podrobneje pa aktivnosti tega srečanja.

Srečanje je potekalo v znamenju aktivnega sodelovanja na delavnicah, ki so jih pripravile vse tri šole, spoznavanju lepot Slovenije, učenju vseh štirih jezikov (angleščine, slovenščine, bolgarščine in španščine) ter medsebojnem spoznavanju in zabavnem druženju.

Tako s potekom kot tudi z rezultati srečanja smo bili izredno zadovoljni, kar je pokazala tudi analiza refleksije ob koncu srečanja.

Zapisala: Suzana Harej